english español français nederlands português italiano
International Federation for Spina Bifida and Hydrocephalus
home zoeken sitemap contact disclaimer
International Federation for Spina Bifida and Hydrocephalus - Homepage

introductie

Standaard regels voor mensen met een handicap

EDF Madrid Resolutie

Mensenrechten en prenatale diagnose

Literatuur

 

Mensenrechten

Prenatale diagnose en beëindiging van de zwangerschap

Op de IF Conferentie in 2000 gehouden in Toulouse, zijn ongeveer 270 mensen met Spina Bifida en/of Hydrocefalie uit de hele wereld samengekomen. Ze hebben een resolutie aangenomen waarin staat dat de kwaliteit van hun leven geen reden voor abortus of euthanasie is. Dit document was de basis voor het IF gedragslijn document over “het recht om anders te zijn” hetgeen geaccepteerd is door alle leden van de Algemene Vergadering.

Gebaseerd op deze gedragslijn heeft IF samen met EDF een Europese resolutie uitgewerkt over Prenatale diagnostiek en Afbreken van zwangerschap voor alle handicaps. Deze resolutie is unaniem geaccepteerd tijdens de EDF Algemene Vergadering in Athene in 2003.

Dr. Carla Verpoorten, medisch adviseur voor IF, heeft een uitgebreid literatuur onderzoek gedaan over “Afbreken van de zwangerschap wanneer het ongeboren kind Spina Bifida en/of Hydrocefalie heeft

Dr. Carla Verpoorten beschrijft de evolutie in denken en houding wanneer men een kind met Spina Bifida en/of Hydrocefalie heeft aan de hand van het boek “Liesje”. Ze zet haar vraagtekens de tolerantie van de gemeenschap ten opzichte van mensen die anders zijn.

schrijf je in voor onze newsletter

 

 

IF Neurosurgery

Flour Fortification Initiative

Council of Europe

Include Everybody

European Year of Intercultural Dialogue

IFSBH Annual Report 2007

Global Partnership for Disability and Development

Folsaeure

International Disability and Development Consortium