english espaŮol franÁais nederlands portuguÍs italiano
International Federation for Spina Bifida and Hydrocephalus
home zoeken sitemap contact disclaimer
International Federation for Spina Bifida and Hydrocephalus - Homepage

Introductie

IF's missies

IF's doelen

Structuur & Board

Leden

Organisatie van de maand

Jaarlijkse rapporten

Conferenties

IF Awards

Activiteiten

Dankbetuigingen

Donaties

Job opportunities

 

Over IF

Sponsoring

Wil uw bedrijf IF steunen in zijn activiteiten?

IF stelt IF-hulppakketten samen om kinderen met Spina Bifida (open rug) en Hydrocefalie (waterhoofd) te steunen in ontwikkelingslanden.

Hoe kan u steunen?

Doneer een drain aan een kind.
Ik wil een kind met hydrocefalie helpen in een van de IF projecten en doneer een drain ter waarde van 45 Euro.

IF-Drainpakket 4.500 Euro
Dit zijn 100 drains om 100 operaties uit te kunnen voeren. Deze drains worden door IF uit India geÔmporteerd en kosten maar 45 Euro per stuk wat 25 keer goedkoper is dan een Amerikaanse drain. Deze drains hebben alle kwaliteitstesten goed doorlopen.

IF-Operatiekamerpakket, 25.000 Euro.
Dit pakket bestaat uit instrumentarium voor de operatiezaal (essentiŽle medische materialen, een operatiekit voor hydrocefalie en bijbehorende materialen)

IF-Startpakket 5.000 Euro
Dit bedrag dekt de kosten van een diagnose en toelatingsprocedure voor 100 nieuwe patiŽnten: de kosten van een locale arts inclusief training, verblijfskosten voor kinderen die van ver komen en de medische voorzieningen die ze nodig hebben.

IF-Trainingpakket 10.000 Euro
Het gebrek aan informatie en juiste training is een van de meest schaarse zaken in ontwikkelingslanden en dit beÔnvloed de wijze waarop kinderen met Spina Bifida en/of Hydrocefalie worden behandeld. IF organiseert training in ďhet ZuidenĒ waar we met de locaal beschikbare materialen trachten te werken. Bovendien wordt op deze manier Zuid-Zuid uitwisseling van informatie gestimuleerd. De 10.000 Euro dekken reis- en verblijfskosten van 2-4 man vanuit BelgiŽ en/of Nederland evenals de deelnemers aan de locale projecten in Afrika.

IF-Operatiepakket 10.000 Euro
Dit dekt de kosten voor het opereren van een relatief grote groep kinderen (75-100) voor een periode van 1 jaar: medische voorzieningen, kosten van het locale ziekenhuis en nazorg gedurende een jaar voor alle kinderen.

IF-ETV pakket 50.000 Euro
Een grote meerderheid van de kinderen kan geholpen worden door ETV (Endoscopic Third Ventriculostomy). Dit voorkomt dat er een drain geplaatst moet worden en overtollig vloeistof wordt permanent omgeleid wat een groot voordeel is. Het basisinstrument is een endoscoop met de benodigde accessoires. Een complete ETV kit kost 50.000 Euro. Iedere extra kit kost 10.000 Euro. Dit is een flexibele kit voor 100 extra operaties (kosten wanneer de basiskit al beschikbaar is)

IF-Rehabilitatiepakket 5.000 Euro
Alle kinderen die geopereerd zijn hebben nazorg nodig in de huiselijke omgeving. Na de operatie hebben het kind en ouders advies nodig hetgeen hen leert onafhankelijk te leren leven en zorgt voor inclusie in hun eigen omgeving. Deze kosten dekken de nazorg voor 250 kinderen gedurende een jaar.

IF-Onderzoekspakket 10.000 Euro
Het stimuleren van onderzoek in ontwikkelingslanden om meer informatie te krijgen over de oorzaken en voorkoming van Spina Bifida en/of Hydrocefalie. Basisonderzoek in pasgeboren kinderen: IF informatiepakket 5.000 Euro. Het geven van advies aan ouders is van cruciaal belang. IF verstrekt informatiepakketten aan ouders. Dit zijn de kosten van het vertalen in de eigen taal evenals verspreiding van het materiaal, inclusief website updates en afdrukken.

Wat kan IF u bieden?

  • Uw naam en ondersteuning vermelden op de IF website (met een hyperlink naar uw eigen website)
  • Uw naam en ondersteuning vermelden in het IF Jaarverslag
  • Uw naam en ondersteuning vermelden in de maandelijkse nieuwsbrief die in BelgiŽ wordt uitgegeven
  • Volledige media dekking en uw naam en ondersteuning in documentatie van onze jaarlijkse congressen
  • Vermelding van uw ideeŽn en voorstellen.

Contacteer ons via info@ifglobal.org

schrijf je in voor onze newsletter

 

 

IF Neurosurgery

Flour Fortification Initiative

Council of Europe

Include Everybody

European Year of Intercultural Dialogue

IFSBH Annual Report 2007

Global Partnership for Disability and Development

Folsaeure

International Disability and Development Consortium