english español français nederlands português italiano
International Federation for Spina Bifida and Hydrocephalus
home zoeken sitemap contact disclaimer
International Federation for Spina Bifida and Hydrocephalus - Homepage

IF's missies

IF's doelen

Structuur & Board

Leden

Organisatie van de maand

Jaarlijkse rapporten

Conferenties

IF Awards

Activiteiten

Dankbetuigingen

Sponsoring

Donaties

Job opportunities

 

Over IF

Introductie

De Internationale Federatie voor Spina Bifida en Hydrocefalie (IF) is de wereldwijde overkoepelende organisatie voor Spina Bifida en Hydrocefalie, opgericht in 1979 door nationale organisaties voor mensen met deze handicaps en hun ouders. Vandaag is IF de overkoepelende organisatie voor verenigingen in meer dan 40 landen.

IF’s doelstelling is om informatie en expertise te verspreiden over de hele wereld aan patiënten, ouders, professionelen en vrijwilligers die te maken hebben met Spina Bifida en Hydrocefalie.


De missie van IF is het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met Spina Bifida en/of Hydrocefalie en om de incidentie te verminderen door primaire preventie in de hele wereld.

In de westerse landen heeft het vormen van verenigingen door ouders en volwassenen met Spina Bifida en/of Hydrocefalie definitief voor een ommezwaai gezorgd in de verbetering van diensten. Deze organisaties hebben gelobbyd voor de verbetering van de dienstverlening aan personen met Spina Bifida en/of Hydrocefalie en hun families en daardoor zijn deze mensen meer en meer in staat om “bijna normale” levens te leiden.

In de onderontwikkelde landen overleven velen, maar in condities die variëren van inhumaan tot verschrikkelijk. Terwijl de nationale organisaties er alles aan doen om de dienstverlening in hun eigen landen te verbeteren, gaat IF een stapje verder door over de grenzen te kijken en te proberen op die manier de nationale organisaties sterker te maken in die landen waar de dienstverlening nog veel te wensen overlaat.

In enkele van deze landen heeft IF de ouders en andere betrokkenen aangemoedigd om samen te komen om een strategie uit te werken. Dit heeft geresulteerd in locale organisaties en IF projecten voor vroege diagnose, behandeling en rehabilitatie. Deze projecten bewijzen de solidariteit tussen het Noorden en Zuiden.


 

schrijf je in voor onze newsletter

 

 

IF Neurosurgery

Flour Fortification Initiative

Council of Europe

Include Everybody

European Year of Intercultural Dialogue

IFSBH Annual Report 2007

Global Partnership for Disability and Development

Folsaeure

International Disability and Development Consortium